donderdag 22 augustus 2013

Appliceren.

 
 Mijn allereerste applicatie-quiltje gemaakt op applicatie-cursus bij Margriet in Sprang-Cappele.Wat een tijd geleden alweer zo'n 15 jaar misschien wel,ja dat heb je als je niet alle quilts van een label voorziet dan raak je de jaartallen kwijt.
 
 Appliceren volgens de freezerpaper methode,wat leerde ik veel op de cursus ook reverse en opvullen met een extra stukje hobbs zodat je bloemetjes extra volume kregen.

 
 Opeens stond de freezerpapermethode niet meer alleen in applicatie-land de quilts en boeken van Yoko Saito kwamen de quiltwereld in. Geweldig wat een verandering, het was echt het loslaten van het perfecte appliceren.

 
 Opgetogen toog ik met een quiltvriendin naar Zutpen waar in de winkel van Petra Prins les werd gegeven op deze applicatie-manier door Kristel Salgorollo ,die het van Yoko Saito had geleerd.

 
 Superleuk ,er werd door ons ook op deze manier een tasje gemaakt.

 
Met deze handige hulpmiddeltjes langs het patroontje omrailen en dan met je vingers en brede tool omvouwen [zie hierboven daar liggen ze op mijn mandjesquilt,ook geappliceerd] en dan appliceren op een ondergrond met dezelfde steekjes als van de eerste cursus.
Yoko Saito gaf een paar jaar geleden nog demonstratie's op de quiltbeurs in Veldhoven waar ook een expositie van haar quilts was.Misschien weten jullie het nog?

En nu is de halve quiltwereld weer in de ban van het appliceren.
Maar daarover en over andere applicatie-zaken morgen meer.

Groetjes Lia

3 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Zo mooi, jou applicatie-quilt!!!

Rennie zei

Prachtig stukje werk. Ja nu is de Appliquick methode weer helemaal hot.

Martine zei

Ik heb het van Ted Storm geleerd en ondanks alle nieuwe snufjes blijft dat toch mijn favo manier van appliceren.