zondag 25 augustus 2013

Nog meer applicatie.

 
 Dit is een beetje een vervolg op het vorige blogje,want na de Yoko Saito methode kwam voor mij de Sue Daley methode met de beroemde lijmpen en Sue glu om je stukjes stof op de ondergrond vast te zetten.

 
 Het was een hele leuke en afwisselende quilt waarin ik allerlei methodes gebruikte .Weet je dat Sue Daley op haar blog iedere week een filmpje zet met uitleg over haar methodes.  Hier kun je het vinden.

 
 En dan nu de apliquick,ik heb hem toch ook maar besteld ,al die enthousiaste verhalen en ik moet zeggen het gaat best goed.Maar de rand voor de Mariage Quilt ga ik toch maken op de Yoko Saito manier,gewoon de zoutjes aan elkaar patchen en met de tool railen ,omrijgen  en appliceren. Ik zal er wel een tutorial van maken en hier op mijn blog zetten.

 
Ja dan hebben we nog de Hexabee-quilt,die komt maar niet af omdat ik zo twijfel over nog een rand erom of niet.Hij is groter dan op de foto.
 Op de freezer paper manier zijn de bloemen erop gestreken en geappliceerd met een festonsteek met quiltgaren.Het mandje maakte ik van stroken schuingesneden stof  en appliceerde die op de ondergrond.
Nou dat waren zo mijn manieren van appliceren en er zullen vast nog meer manieren zijn,wat jou het meeste aanspreekt gebruik je en dat is voor iedereen verschillend.

Groetjes Lia

5 opmerkingen:

ineke zei

Ja je hebt gelijk er zijn vele verschillende manieren. Ik denk dat je moet doen wat het beste bij je past. Maar jou gaan die variaties goed af, te zien aan je quilts. Wat is die Sue een plaatje om te zien. Fijne avond ineke

Rennie zei

Vol spanning wacht ik je tutorial af. Ik ben zo visueel ingesteld dat ik daar altijd het meeste aan heb. Thanks anyway!

mieke zei

De applicatie blokjes zijn heel mooi.
grtjs Mieke

Martine zei

Mooi die mand met bloemen en zo vrolijk van kleur.

Marijke zei

Meis wat ben je met veel mooie projecten bezig!
Ooit wil ik ook een poging wagen om een baltimore te maken en dan een met zo'n mooie mand als jij hebt gemaakt!
groetjes van Marijke