vrijdag 27 april 2012

Nieuwe boeken en restverwerking


 Het was deze week weer eens tijd voor de restverwerking.Een ondergrond van 7,5 inch bij 7,5 inch.Een lijn van potlood over het midden en dan de ene helft lichte stofjes en de andere helft de donkere.Het ziet er niet erg aantrekkelijk uit maar ruimt wel lekker op.


 De achterkant daar snijd ik dan de uitsteeksels af en snijd het vierkantje op maat naar 7,2 inch bij 7,2.Dan nog het papier erachter vandaan halen.


 24 van deze blokjes maakte ik deze week.Ik heb al een groot gedeelte van de restjesquilt aan elkaar zitten nml 120 blokken,10 rijen van 12 blokken.Daar komen 2 rijen van 12 blokken nog aan en dan is de quilt groot genoeg voor bijv een zomerse pick-nick.Van de quilt laat ik volgende keer wel een foto zien.
Een heerlijk werkje en ik denk steeds nou weer tien stroken weggewerkt als een blokje klaar is maar als je de mand met strookjes ziet dan is het net of er niet veel uit is.Voorlopig gaat de restjesmand weggezet worden want er kwamen gisteren 2 prachtige boeken binnen die ik besteld heb bij Petra Prins.

 Feathering the nest with Vintage inspired Quilts van Brigitte Giblin,een prachtig boek,alleen de foto's al.


En Making Quilts The promise of joy van Katthy Doughty daar word ik helemaal blij van vol met vrolijke kleuren en heel mooi gefotografeerd door haar man.Ook nog eens allebei gesigneerd.Zondag heb ik pas een beetje tijd om erin te lezen want morgen ga ik naar de Achterhoek voor een lezing van An Moonen bij Atelier Bep.Ga maar snel de TomTom instellen  en mijn fototoestel in mijn tas stoppen dan lezen jullie Zondag hoe het was.

Groetjes Lia

7 opmerkingen:

ineke zei

Wat een leuke manier van je restjes verwerken. Dat boek heb ik ook al wat leuke foto's van gezien, leuk hoor. Veel plezier bij Bep. groetjes ineke

Anneke Wolthuis zei

goh ...... hoe simpel kan iets zijn he maar wel leuk...naai je de stroken op gewoon (printer) papier? of zet je ze op theezakjes papier dan zou ik het laten zitten. Ik sla je ideetje maar even op in mijn bieb...

Quilting Moesje zei

Oeh .... nu ben ik wel nieuwsgierig naar de andere blokken !
Niet aantrekkelijk schreef je ? ...
voor picknic kleed lijkt hij me wel vrolijk/ fris ... worden en leuk met de lichte (bloemetjes) en donkerdere blokjes en kleurtjes :o)
Veel plezier ook bij de lezing van An Moonen (ik genoot al van haar boeken (via de bieb)).
Groetjes,
Simone

mieke zei

Leuk, op deze manier restjes verwerken. Veel plezier morgen.

Ritainquiltland zei

Wat een leuk idee. Het ziet er erg leuk uit.
Veel plezier bij Bep!

Margreet zei

Niet aantrekkelijk uit...?? Ik vind juist van wel ! Het wordt een heerlijke lapjesquilt en zo kom je meteen lekker van je restjes af. Ben benieuwd naar de volgende blokjes...Groetjes, Margreet

Ineke Hulzebos zei

Wat een goed idee voor restjes, moet ik maar eens onthouden...
Veel plezier bij Bep en fijne Koninginnedag