maandag 18 augustus 2014

De tijd vliegt voorbij.

 
 Alweer 18 Augustus ,wat vliegt de tijd.
Heb me voorgenomen om de komende tijd alleen maar bezig te zijn met de Dear Jane en de Sweet William.
Ik ben de JANE ook al aan elkaar aan het zetten

 
 en vond het leuk om even te vergelijken, boven de nieuwe

 
 en hier de oude Dear Jane.
Ja ik zag weer zoveel leuke dingen en werd daar ineens erg onrustig van zo van de hak op de tak. Een uurtje aan de sterretjes en dan weer wat steekjes aan de overhemden-quilt.
Even pas op de plaats want als ik in Oktober [en dat is al over 2 maanden ]aan de Stonefield begin wil ik toch wel

 
 de Sweet William hebben doorgequilt.
In de gele vlakken quilt ik een bloem-motief

 
 en de bloemen quilt ik om de bloemen en blaadjes heen.
Bij de mandjes zelf quilt ik alleen de lichte blokjes.

 
Gisteren hebben we in Den Bosch de tentoonstelling Gezin XXL bezocht.
Heel leuk maar als ik het eerlijk mag zeggen vond ik de voorgaande tentoonstellingen over de jaren 50 en 60 veel uitgebreider en interesanter.
Ik miste een beetje de verhalen eromheen die juist wel in het mooie boek wat over de tentoonstelling is uitgebracht staan.
Maar dat is mijn mening ,ik zou zeggen ga zelf kijken wan het is een prachtig museum waar buiten deze tentoonstelling nog veel meer te zien is zoals de litho's van Francis Bacon,heel erg de moeite waard.

Fijne Maandag Groetjes Lia.

9 opmerkingen:

annemieke zei

Wat een verschil in kleur de Jane`s, maar erg leuk om te zien. Succes met doorpitten van William.

quilting Jeannet zei

Ja, ik vond de tentoonstelling ook wat magertjes gezien de publiciteit, de verhalen kwamen vooral van de bezoekers, wat een herkenning hoorde ik daar om me heen, en ik vond het ook wat te geromantiseerd, zo leuk was het vroeger allemaal niet en zaten al die grote gezinnen aan zo,n mooi gedekte tafel? mwah, mijn man in elk geval niet

Alie zei

Je Jane wordt erg mooi. Inderdaad wat een contrast met de andere. En de Sweet William wordt ook al zo mooi. Wat leuk dat je het quiltwerk laat zien. Dat mis ik vaak bij foto's. Erg leuk dat je de lichte driehoekjes dan wel doet.

Monica zei

Wat schiet DJ al op en schitterend is jouw Sweet William doorgequilt, echt mooi geworden. De tentoonstelling kan ik zelf helaas niet bezoeken maar hoorde van mijn zussen dat het boek dat zij over hun herinneringen in het grote gezin geschreven hebben wel in de museumwinkel ligt.

Régine zei

Wat kleur en stof al niet kan doen,hè. Ik vind je nieuwe Jane erg mooi, vrolijk en fris van kleur.
Ook de Sweet William is prachtig: mooi quiltwerk!

Anoniem zei

Oh Lia, wat ben je streng voor jezelf, alleen de Sweet William en de DJ. En hoe moet het dan met de overhemdenquilt en zo, die willen ook aandacht. Succes met je mooie projekten en tot snel. Dorien

Wilma Kuin zei

PRACHTIGE DAER JANE!! Ben helemaal in de ban,..

marion zei

je hebt helemaal gelijk en wat een goed plan, ik begin in oktober ook aan een quilt, niet de stonfields en begin ook erg onrustig te worden avn al die projecten. Ik ga me ook even concentreren op een ding

BezigeBijMirjam zei

Begrijp ik het goed? Is dit jouw 2e Dear Jane? Persoonlijk vind ik de lichte mooier, maar wat een enthousiasme om zo'n quilt voor de 2e keer te maken. Ook de William ziet er prachtig uit. Mooi quiltwerk! Groetjes, Mirjam.