dinsdag 9 april 2013

Tentoonstelling Museum Oud Overschie.

 
 Zondag hadden we een verjaardag in Rotterdam en omdat het aan Overschie grenst eindelijk even tijd om naar het Museum OudOverschie te gaan en de Tentoonstelling van Betty Prins  Monica Zandee  en             Leslie Gabrielse te bekijken.
 Natuurlijk hierboven de mandjes-quilt gemaakt door Betty,in het echt allemaal veel mooier dan op de foto.

 
 Wat een gezellig museum met mooie kamers gevuld met  vitrines met spulletjes waar een quiltster erg van houdt.Oud linnengoed babymutsjes en nog veel meer.

 
 Wat een mooi stofje

 
 De Hartjes-quilt van Betty

 
 Een prachtige quilt van Leslie Gabrielse

 
 De beertjes-quilt van Monica

 
en een oude bedstee met quilt en een bakje voor de baby dat net niet te zien is op de foto.Het was de moeite meer dan waard ook door de enthousiaste vrijwilligers van het museum .

Om nog even op mijn poppenquiltjes terug te komen,ik kreeg vragen van wat doe je met de poppenquiltjes,nou in een poppenbedje leggen,over een grotere pop leggen,onder een vaas met bloemen leggen enz enz.
Dus een beetje als decoratie,en ik zoek een klein kastje om ze lekker op te stapellen maar daar loop ik wel een keertje tegenaan.
Ik heb ook even de maten bij de quiltjes gezet om het plaatje een beetje compleet te maken.

Groetjes Lia

4 opmerkingen:

carine zei

Lia, bezige bij... Mooie tentoonstelling met prachtige quilts en ook deze oude spulletjes mogen er zeker zijn! Ook gefeliciteerd met je mooie poppenquiltjes Lia, dit heb je mooi voor elkaar gekregen...Chapeau!
Nog een fijne dag verder met steekjes en misschien een beetje zon??? regen drup ..drup... groetjes Carine-Patchworkstar

betty prins zei

Wat goed dat je nog naar Overschie bent geweest, wat een leuk museum is het, nietwaar!
Ik ben ook dol op poppenquiltjes, op mijn pinterest heb ik een hele verzameling plaatjes van de kleine quiltjes (je kan mij vinden onder pinterest/atelierprns via google ook)

Marijke zei

Leuk het kijkje in het museum en... ja prachtige quilts!
groetjes van Marijke

Jane in Wales zei

Wat leuk dat ik even kan meegenieten van al dat moois!