maandag 18 februari 2013

Tentoonstelling museum De Pont.

 
 Deze keer geen blogje over quilten of ander handwerkgebeuren maar over een tentoonstelling.Ons favoriete museum in onze woonplaats is het museum De Pont,een oude textielfabriek ingericht met moderne kunst.De eigenaar Mijnheer De Pont liet de stad het gebouw en een geweldige kollectie moderne kunst na.
De vorige tentoonstelling van Anish Kaoop was een heel groot succes,zelfs onze Koningin is op een avond op bezoek geweest.

 
 Gisteren met het heerlijke bijna voorjaarszonnetje liepen we er naar toe voor de nieuwe tentoonstelling van Katharina Grosse.Deze enorme ballonen zijn ter plekke beschilderd en sommige hebben een doorsnede van wel vier meter.Je kunt overal doorheenlopen en is heel verassend.

 
 Als je weleens in het museum bent geweest weet je hoe groot de grote hal is en hoeveel ballonnen er  wel niet moeten hangen om de zaal te vullen.

 
 Allerlei prachtige kleurcombinaties.

 
 De kunstenaar maakt ook prachtige monumentale schilderijen daar hangen er ook 12 van.

 
 Een kunstwerk van de Chinese kunstenaar AI Weiwei  dat tot de vaste kollectie van het museum behoort.Anderhalf jaar geleden was van hem ook een tentoonstelling in De Pont.

 
En dit vind ik zo bijzonder,de kunstenaar ben ik even kwijt maar het zijn reusachtige schotels los op elkaar gestapeld 3 meter hoog en als je er omheen loopt is het net of het beweegt.

Het was een inspirerende Zondagmiddag.

Groetjes Lia

4 opmerkingen:

Bernadette van Gils zei

mooie ballonnen, maar heb je dan niet de neiging om ze stuk te prikken, dat heb ik namelijk altijd wel als ik ergens ballonnen zie hangen
moet tot mijn schande bekennen dat ik nog nooit in dat museum geweest ben al woon ik in Tilburg, mijn excuses is misschien da tik neit van moderne kunst houd
groetjes
Bernadette

sylvia zei

ik hou hier wel van, wil dan altijd weten wat de kunstenaar dacht terwijl hij bezig was: fascinerend!

mieke zei

Heel apart.
Ik ben er nog nooit geweest ! shame on me !!

marion zei

dat klinkt leuk, daar ga ik denk ik van eht weekend even heen