zaterdag 29 september 2012

Quilten en uitstapjes.

 
 Het quilten van de Log-cabin gaat heel goed,een grote quiltring [ik kan echt niet zonder ]

 
 Ik kocht de ring 20 jaar geleden in het ongeveer toen enige quiltwinkeltje in Nederland in Utrecht bij de Domtoren.Ik ben de naam van het winkeltje even kwijt.Ik had net mijn eerste quilt onderhanden en wist zeker aan zo'n quiltring ga ik heel veel plezier hebben en dat was ook zo.

 
 De andere atributen zijn ook echt onmisbaar voor mij,de goudkleurige vingerhoed van Mrs Miller,ik ben er zo zuinig op en berg hem altijd op in het zwart fluwelen zakje en heb hem ook alweer bijna 10 jaar,de Aunt Becky voor onder de quilt,een schaartje.
Deze quilt wordt een beetje grof doorgequilt met venne katoen,een beetje dik garen wat ook voor stichery wordt gebruikt.
En natuurlijk het onvermijdelijke leesbrilletje.

 
 Donderdag vierden mijn DH en ik zijn verjaardag in Amsterdam met een bezoek aan het Hermitage.Daar was een tentoonstelling Impressionisme favorieten uit de Hermitage van de collectie uit St Petersburg.De moeite waard en nog te zien tot 13 Januari 2013.Vanaf vandaag zijn in de rechtervleugel van de Hermitage 45 schilderijen,tekeningen en brieven van Vincent van Gogh tentoongesteld.Dit omdat het Van Gogh-museum tijdelijk is gesloten vanwege een renovatie,mooi meegenomen dus.
Daarna liepen we richting het Museumplein voor een bezoek aan Het Stedelijk,maar daar was de wachtrij zo groot dat we dat bezoek maar even uitstellen.Met nog een bezoekje aan De Taarten van Mijn Tante voor een lekkere cappucino en jullie raden het al een heerlijk taartje en de Albert Cuyp liep ons dagje uit weer ten einde.

 
Ook heb ik mijn Singertje opgepoetst voor de Singertjesdag bij Atelier Bep morgen.
Nu nog mijn naaispulletjes en fototoestel in mijn tas dan staat dat al klaar voor morgen.

Iedereen een fijne Zondag.
Groetjes Lia

7 opmerkingen:

Marianne zei

Was het Coleta in Utrecht. Daar heb ik nl. ook de eerste quiltring gekocht. Prachtige log cabin trouwens, ik vind het toch altijd weer een mooi patroon. En wat is dat toch met die Singertjes overal.
Groetjes Marianne

marion zei

heel veel plezier morgen...en is dat niet de taartenwinkel van Abel . Of vergis ik me nu?

Guusje, zei

Je log cabin wordt mooi. Kan me voorstellen dat je zuinig bent op de atributen. En veel plezier vandaag.

Anoniem zei

Mijn complimenten met je web-log, ik geniet er elke keer weer van, en de dingen die je maakt zijn helemaal mijn smaak. ik ben niet zo'n schrijver maar deze keer toch maar eens mijn complimenten maken, want zonder al die mooie blogs was er heel wat minder inspiratie. De kleur die je gekozen hebt voor je camelot vind ik prachtig. En de taarten van mijn tante is ook al zo leuk, ik woon maar twintig minuten van amsterdam af, dus ik herken alles wat je verteld, ook ik stond bij het stedelijk, maar inderdaad een veel te lange rij! succes met je blog en met alles waar je mee bezig bent, ik vind het allemaal even mooi! oh ja nog een vraagje hoe breed is je reep van de log cabin zonder de naad?
groeten wilma nooij

mieke zei

Mooi, die log-cabin.
Hoe was de singer dag ?

sylvia zei

Wat een heerlijke manier om een verjaardag te vieren!!
En ik kocht ook mijn eerste lapjes voor het quilten bij Colete Grimmelt!!!
Heel bijzonder was dat toen en ik herinner me het als een heel erg leuk winkeltje!!
groetjes, Sylvia

Lida zei

Heerlijke dag was dat en wat een leuke manier om je verjaardag door te brengen! Hoop dat je het heel gezellig hebt gehad bij Bep, groetjes
Lida