vrijdag 13 april 2012

De eerste quilt.


 Mijn allereerste quilt is al jaren geleden weggegooid een log-cabin in blauwe en roze tinten helemaal versleten van het gebruiken en wassen echt de gaten erin.Ik begon eraan naar aanleiding van een artikel in de Ariadne.Maar niemand quilte in mijn omgeving dat is al wel 20 jaar geleden.Volgens mij was ik 34 en werd ik steeds verliefder op het quilten en de Ariadne begon ook steeds meer artikelen te publiceren.

 Toen kwam er een speciale uitgave van de Ariadne over Patchwork en quilten,ik heb hem nog steeds zo afgelezen dat hij bijna uit elkaar valt.En daar stond een adres in redelijk in de buurt De Lappenlijs in Vught, toen was het hek van de dam.Ik ging naar de open dag en gaf me op voor de beginnerscursus.Een Sampler gemaakt met allerlei technieken.De cursus duurde een half jaar en was steeds om de week.Na een jaar was hij helemaal af.


 Het etiket is bijna niet meer te lezen,ik noemde hem Jip en Janneke en er staat op 1994.


 Wat was het leuk een verslaving was geboren en er volgden nog vele quilts.Deze Jip en Janneke heeft nog een tijdje in de winkel De Lappenlijs gehangen met een open week .Werd ook heel intensief gebruikt al beddenquilt want hij is groot 20 blokken van 30 bij 30 en grote tussenbanen.


 En zoals met heel veel quilts gebeurt,er werd een nieuwe bed-quilt gemaakt en deze belande in de kast en komt af en toe weer tevoorschijn om een keer gewassen te worden of een keertje anders op te vouwen.Of net als nu in een blogje over de eerste quilt.


Lapjes 219 tm 222.

Groetjes Lia

13 opmerkingen:

conny's quilts zei

Wat leuk om te lezen dat je ook door de Ariadne bent gaan quilten, geldt ook voor mij en vele andere oudgedienden geloof ik!

Marianne zei

Leuk verhaaltje over het allereerste begin. En net als ik ook door de quilts in de Ariadne aangestoken.
Fijne dag nog en groetjes van Marianne

Ineke Hulzebos zei

Wat een mooie...prachtige stoffen en leuk om jou verhaal te lezen, hoe het begon!
Fijn weekend

Lida zei

Jammer dat hij steeds in de kast ligt, eigenlijk zou hij moeten pronken over een mooie quiltstandaard! Jammer dat die allereerste weg is gegooid, maar goed deze vinden we ook mooi! Grijns! Groetjes
Lida

Bed, breakfast en quilts zei

maar hij blijft leuk!

Guusje, zei

Wat leuk om je eerste quilt te zien en jammer dat hij in de kast ligt. Maar ja zo gaat dat bij quiltsters.

mieke zei

Een mooie quilt en mooie lapjes.
Ik zal ook eens een foto van mijn eerste quilt gaan maken !

ineke zei

Wat leuk dat je geinspireerd bent door die ariadnes uit vroegere tijd. Ik ben daar door ook "besmet" met het quiltvirus. Ik heb nog een aantal ariadnes. Mooie quilt groetjes ineke

marion zei

wat een leuke foto's en een mooi verhaal........ik geniet van zulke logjes......dank je wel........

carine zei

Lia gefeliciteerd met deze pracht quilt en wat mooi gequilt! Hij is prachtig van kleur en zijn samenstelling is een streling voor het oog! Wat zijn dat toch telkens mooie verrijkende verhalen over het ontstaan van een eerste quilt!!
Groetjes Carine

Dekenstikster zei

Mooi verhaal, en zo herkenbaar ;-)

Martine zei

Ik heb ze gisteren nog een aantal doorgebladerd.
Wat was dat toch een heerlijk blad.

Quilting Moesje zei

Wat een mooie Jip & Janneke quilt !
Het donker blauw en rood heel mooi gecombineers met de andere stofjes !
Groetjes,
Simone