maandag 9 april 2012

De andere zakdoektasjes.


 Dit zijn de 2 andere zakdoektasjes of ook wel zakdoeketuitje genoemd.


 Prachtig handwek met initialen erop.Hier zie ik M P


 En wat hierop staat kan ik niet zo goed lezen.Volgens Lyda werden er in de tasjes de hele mooie zakdoekjes opgeborgen.Jullie zien het voor je met van die prachtige gehaakte en gekloste kantjes en met de ingezette stukjes kant.Ja die waren natuurlijk toen ook niet voor dagelijks gebruik maar voor speciale gelegenheden,dan werden ze  uit deze ook zo mooie tasjes gehaald.De zakdoekjes en tasjes komen we nu nog tegen omdat ze bijna niet gebruikt werden.Heel fijn voor ons dat we ze nu vinden in antiekwinkeltjes of op brocantemarkten.


 De breirol van het vorige blogbericht heb ik afgekant gewassen en hij ligt nu te drogen op zolder.Op een groot badlaken met speldjes aan de zijkanten om de boel een beetje recht te krijgen.De patronen heb ik ook teruggevonden en weet nu waarom hij in een mandje lag.Ik moest beginnen bij patroontje 21 en daar staat bij moeilijkheidsgraad  ERG MOEILIJK.Daarom ben ik denk ik afgehaakt.
Ik heb net bij Jookies gekeken en vind het wel weer leuk om mee te doen en garen heb ik nog genoeg dus de patroontjes liggen al uitgeprint klaar.Af en toe een stukje breien is weer zo leuk.


Lapjes 217 en 218.

Groetjes Lia

6 opmerkingen:

Monica zei

Oh, wat prachtig die linnen etuitjes, ik heb er ook een hele verzameling van, koop ze dikwijls op de vide greniers in Frankrijk, maar daar zijn ze (misschien ietsje breder), bedoeld om je servet in te doen, vooral omdat alle kinderen op scholen in de kantines eten.

Dekenstikster zei

Oh wat een mooie linnen "tasjes"!

ineke zei

Wat een mooie dingen kun je zo terug vinden. Veek plezier met je breirol, misschien was toen erg moeilijk, nu een makkie. groetjes ineke

Lida zei

Wat mooi zijn deze tasjes toch, ik kijk ernaar met wat groene ogen! Grijns! Veel plezier met de breisteekjes en de lapjes, groetjes
Lida

mieke zei

Ze zijn heel erg mooi.
Hoe groot zijn ze ?
Is het niet om een servet in te bewaren.
Na het eten, servet opvouwen en ieder heeft z'n eigen tasje.
Zo heb ik het ooit gezien in een ver verleden!

Guusje, zei

Wat een prachtige tasjes zijn dit en wat leuk om te lezen waar ze voor gebruikt werden.