maandag 14 maart 2011

Zwitsalmandje.

In de kast van mijn Moeder vond ik dit schattige zwitsalmandje,veelvuldig gebruikt in de jaren 50 als er een baby op komst was.Het zat vol met zwitsal babypoeder zeep en olie enz.En omdat ik van 1957 ben is het toen voor het eerst gebruikt.Het werd na mij bij de geboorte van mijn 3 broers ook nog gebruikt.En mijn Moeder zuinig als zij was had het nog in een kast staan.Ik vind het zo'n mooi mandje evenals het mandje dat erin ligt.
Al een hele tijd heb ik het boek When the cold wind blows van Barb Adams en Alma Allen in huis,daar staat een wel heel mooie mandjesquilt in,maar ik heb al 2 mandjes-quilts dus ik dacht doe maar niet.
TOT vorige week jeanneke twee hele leuke blogberichten over het maken van deze mandjes schreef.Ik was eigenlijk alweer besmet.En toen ik vandaag dit bericht bij Ingrid las,wist ik het ZEKER enzie hierboven het eerste mandje is geboren.Ik ga beginnen met allemaal blauwe stofjes en dan zie ik wel verder.Het is vast een leuk werkje voor op vakantie en in de tuin,want de lente komt eraan.

Groetjes Lia

2 opmerkingen:

marion zei

oooh ik had jeanneke's blog ook gelezen maar ga niet aan iets nieuws. Wel een heel leuk mandje en je zwitsalmandje is super.

Anoniem zei

Wat een schattig mandje.Hoeveel gaan het er worden? Let op geen rood zijde ertussen doen! Groetjes Dorien