zaterdag 7 oktober 2017

Mill-Hill rommelmarkt.

 
 Ieder jaar is er de laatste zondag van September een hele grote rommelmarkt bij een middelbare school tussen Tilburg en Goirle ,
het Mill Hill-college
.Altijd verschillende projecten voor het goede doel in samenwerking met de Wilde Ganzen.
Een begrip in Tilburg en omstreken en ik houd er altijd rekening mee dat ik er altijd wel een paar uurtjes wil doorbrengen.
 Rond tien uur loop ik dan ook altijd richting textiel-tent want daar liggen de kantjes bandjes stofjes potten knopen enz enz  mooi uitgestald.

 
 Ik kwam er quiltvriendin Marjolein tegen die ook aan het snuffelen was.
Zag ik ineens verstopt onder een stapel stofjes een heuse  quilt liggen en vroeg wat die zou kosten. Samen met 2 quiltstofjes was het totale bedrag 3 euro.
Hup snel in mijn tasje ,ik heb de quilt niet eens opengevouwen ,dat doe ik thuis wel dacht ik bij mezelf.

 
 Het is zo'n leuke top  ,kleine driehoekjes en ineens bovenin grote driekoeken . Er zitten verpreidt over de top steeds wel dezelfde lapjes in maar het is een echte scrap-quilt. Er is ook niet gekeken naar recht van draad en er zitten allerlei soorten stofjes in van katoen tot een beetje fluweelachtig. Genaaid op de naaimachine maar volgens mij de jaren 60.
Hij stonk wel een beetje en thuisgekomen heb ik het in het ligbad gewassen ,het water was donkerbruin ,maar je zag hem opknappen en lichter worden. Superleuk vind ik het. Zomaar voor de heb.

 
 Ook nog 4 hoekjes gevonden

 
en wel 15 meter kant, die net zo hard stonk als de quilt-top. Na een oproepje op Facebook over de wasbeurt van het kant kreeg ik geweldig leuke reacties.De kant toch maar in het wasmachine gewassen in een sloop op het zijdeprogramma en ja het strijken was het meeste werk.
Het was een geslaagde rommelmarktdag ,dat zullen jullie wel begrijpen.

Groetjes Lia

4 opmerkingen:

BezigeBijMirjam zei

Wat een snuffelvondsten! Top! Fijn weekend!

Ineke zei

Geweldige vondsten, vind het kantje toch zo mooi!!!

Floor zei

Rommelmarkten.... heerlijk is dat, vooral als je thuis komt met iets moois voor weinig geld.
Die quilt werd vast verkocht als "een oude vieze lap", maar quilters zien dat gelukkig heel anders. Zo op de foto lijken het wel overhemdstofjes.
Leuk zo'n scrapquilt. Veel plezier er mee.
Groetjes,
Floor

betty prins zei

Ohh Lia zomaar een quilt gevonden, wat leuk!!