vrijdag 5 augustus 2016

Quilt op Vrijdag

 
 Deze keer een Quilt met een verhaal, dat zijn de meeste quilts maar deze quilt heb ik 5 jaar geleden opgevouwen in een kast gelegd en die is 5 jaar niet meer opengevouwen geweest. Ik vond het een prachtig patroon van Sarah Fielke uit het boek Material Obsession en in 2011 was hij af.

 
 Gequilt en ik was er helemaal blij mee ,lekkere felle kleurtjes ,allemaal stofjes van Kaffe Fasset behalve de paarse stof ,de cirkel op elke bloem was van de stoffenmarkt.

 
 Zo dacht ik nog even lekker wassen en dan op het logeer-bed. Wassen natuurlijk met een stel coler-catchers, maar toen ik het wasmachine open deed zag ik het meteen. Het paarse stofje van de markt was flink doorgelopen.
Op mijn frisse lichte stofje met nopjes zaten paarse vlekken, niet af en toe ergens maar over de hele quilt.
OJEE nog een keer in het wasmachine ,het werd niet minder en ook niet erger.
Ik zei tegen mijn DH : ik heb nog een pakje ontkleurder voor stof ,zal ik dat proberen?
Waarop mijn DH zei: Ja dat zou ik doen ,erger dan dit kan het niet worden.

 
 Toen kwam de quilt er zo uit ,ja eigenlijk is het op deze foto's minder erg dan in werkelijkheid .In het echt is de quilt veel doffer en grauwer.

 
Ik vind hem echt verschrikkelijk ,maar kan hem toch niet wegdoen en ik kan er ook niet meer naar kijken.
Ja het doorgelopen paars van de cirkelstof is   door de ontkleurder wel weggegaan maar mijn liefde voor de quilt ook.
JEETJE echt een quilt met een verhaal.
Groetjes Lia

6 opmerkingen:

Kleine Vingers zei

Het is een prachtige quilt maar ik kan me voorstellen dat de lol er af is. Geen idee hoe ik zou reageren als zoiets mij zou overkomen. Toch blijft het een mooie quilt, zelfs nu hij zo ontkleurd is. En het is zeker een quilt met een verhaal. Groeten

Conny's-blog zei

Kan me wel voor stellen dat je er flink van baalde toen zeg, al je werk en je mooie stofjes. Maar zo op de foto is het toch echt een mooie quilt hoor, zeker niet weg doen......................liefs.Conny

Judith zei

Wat afschuwelijk! Ook ik kan mij voorstellen dat t plezier in de quilt helemaal weg is. Zonde hoor! Al eens vloeibare vanish geprobeerd?

Anoniem zei

Ik weet nog goed dat dit is gebeurd, verschrikkelijk, zoveel arbeidsuren erin en zo'n mooie stoffen, maar helaas niets aan te doen zegt Dorien

Pam zei

Actually I think the subdued color scheme is very attractive. It appears as if all the colors faded resulting luckily in an even toned color scheme. I know that does not make up for the lost of the one you put in the washing machine but for one just looking at two quilts, both are lovely.

marga zei

O wat jammer. Kan mij jou gevoel heel goed voorstellen. Hij was zo mooi.
Groeten
Marga