donderdag 21 november 2013

Breien en restjes.

 
 Het werken aan de restjes-quilt gaat zo goed  8 banen van 9 blokjes zijn af en ik denk dat ik er nog 4 banen aan wil zetten ,anders wordt het weer zo'n grote quilt en met 12 banen is het een lekkere quilt voor op de bank.
Maarja het zijn heel veel restjes en je ziet niet in de restjesmand dat er iets uit is.Wat is dat toch met die stofjes??????????

 
 Zaterdag was ik met gezellig gezelschap in Arnhem naar de handwerkbeurs.Zoveel leuke dingen gezien waaronder dit lieve hartjesblikje heel klein maar groot genoeg om mijn applicatiespeldjes in op te bergen.
Ook nog wat achtergrondstofjes gekocht voor de toekomstige Dear Jane

 
Veel kramen met wol en haakwerk waren aanwezig.
Nu is breien eigenlijk een vorige verslaving,jaren geleden werden hier truitjes voor de kinderen gebreid,jullie weten vast nog wel die hele leuke kindertruitjes uit de Ariadnes,nou daar was ik zoals zovelen een beetje aan verslaafd.De ene na de andere werd gebreid van Bert en Ernie tot de Pink Panter en van Dikkie Dick tot Asterix.
Op Facebook zie ik ook het een en ander langskomen vooral de leuke gekleurde sokken.Op zolder werd gezocht tussen de bolletjes wol en de naaldjes en ja hoor gisteravond een beginnetje gemaakt.Ik had nog wat mooie bolletjes wol vorig jaar al ingeslagen.
 Ja en breien is net als zwemmen je verleerd het nooit.

Groetjes Lia

8 opmerkingen:

marion zei

breien is heerlijk, en sokken breien is zeker zo leuk..........veel plezier met je naalden. mocht je jezelf willen verwennen zijn bamboenaalden verrukkelijk om mee te breien

Guusje, zei

Wat een mooie quilt wordt dit en breien is zeker leuk om te doen ik ben weer een trui aan het breien. Je wol ziet er leuk uit.

Martine zei

Breien uit de Ariadne. Wat was dat leuk. Had ik maar iets bewaard van die truien.
En je restjes quilt wordt mooi. Leuk patroon.

Nathalie zei

Wat een geweldige restjesquilt is dat! Ik heb eens ergens gelezen dat een paar quiltvriendinnen samen uit een kist met gezamenlijk gedoneerde lapjes ieder een quilt maakten... je zag niet eens dat er wat uit was. De stof die ik heb komt ook nooit meer op, en toch... koop je regelmatig wat he!
Geniet ervan, t is een beauty!

mieke zei

De restjesquilt ziet er leuk uit.
En ja truien breien, tig gemaakt !
Tegenwoordig ben ik aan het haken !
grtjs Mieke

Anoniem zei

Je quilt schiet goed op, moooooooooooooooooi. Hoeveel sokkensteken moet ik opzetten dan brei ik met je mee. Groetjes Dorien

Wietskes Quilts zei

Wat een werk, maar wat wordt het mooi!

Leonie zei

Die dozen en bakken met restjes vullen zichzelf gewoon. Onuitputtelijk dus! Zo kan jij er mooie dingen mee maken!!