zaterdag 1 december 2012

Heerlijk leesvoer,babyquiltje en breigaren.

 
 Deze week kwan het nieuwe blad van het Quiltersgilde,het staat boordevol leuke artikelen,ook de QuiltmaniaSpecial met prachtige kerstquilts en als klap op de vuurpijl de Kersteditie van de Marie Claire Idees wat een heerlijk blad is dat.Ieder seizoen komt er een uit en ik pak regelmatig de edities van vorige jaren,het blijft genieten.

 
 Er is weer een babytje geboren in de vriendenkring van onze zonen en omdat ik bij de eerste van de vrienden die een baby kreeg een quiltje maakte is het een beetje een traditie geworden.Deze is voor de kleine Lola.
Ik had nog een stapeltje Tildastofjes liggen en ging aan de slag met een patroon uit de Quiltmania.Een ninepatch en die over de helft snijden horizontaal en vertikaal en dan die stukjes volgens een patroon aan elkaar zetten.

 
 Ik denk dat ik een heel klein randje van bovenstaande stof erlangs zet en dan een rand eromheen met de overgebleven stofjes.Jullie zien snel het resultaat.

 
 Ook nog 2 SBS-blokjes af  Block F-4 Old Maid's Puzzle.

 
Block F-5 New York Beauty.

Vanochtend ben ik ook nog even naar Hilvarenbeek gereden Daar is op de eerste zaterdag van de maand altijd fabrieksverkoop bij Lammy Yarns ,een soort supermarkt van brei-en haakgarens,met hele leuke koopjes.En je kunt daar merken dat breien en haken IN is.Lekker druk was het.
Dus als je in de buurt van Tilburg woont en van wol en katoen houdt Zateredag 5 Januari is de volgende verkoopdag.

Fijn Weekend Groetjes Lia

4 opmerkingen:

Dekenstikster zei

het tilda dekentje is enig geworden...leuk patroon, mooie stofjes! groetjes Wilma

Wietskes Quilts zei

Hoi Lia,

Wat ziet het er mooi uit, vooral het block F-5 vind ik heel erg mooi, netjes met de ronde randen en mooie kleurtjes stof.

groetjes

Wietske

ineke zei

Ja voor je het weet zit je aan tradities vast.(lol) Het is een leuk dekentje geworden. Mooie blokjes erbij. Fijne dag ineke

Phebe and Jane zei

Je babyquiltje is schattig. Veel leesplezier!
Groetjes,
Marian