vrijdag 4 november 2011

Verschrikkelijke quiltblunder!!!!


 Nou het is een quilt met een verhaal geworden de dresden plate is af en wat vond ik hem mooi.Dus ik denk dindagavond ik stop hem in de wasmachine dan is hij lekker fris en gewassen als het Donderdag bij ons Bee is laat ik hem zien en kan hij op het logeerbed.Dus zo gezegd zo gedaan.Met drie colordoekjes in de wasmachine,maar toen ik hem eruit haalde allemaal paarse vlekken op het lichte gedeelte en op de doekjes zat niks!!!!!!!!!


 Ik schrok me een hoedje [dat is zwak uitgedrukt],mijn DH zei je hebt toch zo'n pakje ontkleurder  zou dat wat zijn.Normaal ga ik niet zo impulsief te werk maar ik dacht als die paarse vlekken maar weg zijn.Dus de beschijving gelezen en terug in de wasmachine.Tussendoor nog even kijken en ik mijn DH roepen want ik dacht dat de achterkant roze aan het worden was.Nou om een heel lang verhaal kort te maken de paarse vlekken zijn er in ieder geval uit maar de andere kleuren zijn geen Kaffe Fasset kleuren meer.Hoe meer ik er naar keek hoe erger het werd in mijn hoofd.Zo intensief gequilt en zo lang op gewerkt,ik had ineens geen zin meer in het hele quiltgedoe .


 Donderdag dus Bee bij ons.De quilt opgevouwen en 5 scharen klaargelegd want ik dacht dus de schaar erin en helpen jullie alle 4 maar met het kapot knippen van de quilt.Dat ging mooi niet door,de quiltvriendinnen vonden het wel meevallen en draaiden het hele verhaal om.Ik ging er toch anders naar kijken ,ik ben dol op jaren 30 quilts van feed-sack stofjes en als je kijkt gaat het daar een beetje naar toe.Het is  over de gehele quilt dus nog egaal ontkleurt ook.


Dat maakt het voor mij een beetje minder erg, hierboven een foto van zoals hij eerst was en ook bedoelt was om zo te blijven een heerlijke felle  vrolijke gezellige zonnige quilt met Kaffe Fasset stofjes.

Groetjes Lia

10 opmerkingen:

susana zei

Ik vind hem wel mooi hoor! En maar goed dat je vriendinnen de scharen niet gebruikt hebben.

groetjes

Lida zei

Ik vind hem best nog mooi, ik hou wel van die vervaagde kleuren dus hou hem nu maar heel netjes in ere!
Volgende keer stop je er een heel goedkope witte baddoek van de Action bij, die neemt de kleuren beter op dan een kleurendoekje, ook als er reeds doorgelopen is en nog niet gedroogd, nogmaals wassen met een baddoek scheelt enorm en je andere kleuren blijven mooier! Geniet maar van deze oude nieuwe quilt! Groetjes
Lida

Shirley zei

Ooh ik kan me die schrik heel goed voorstellen, en ook het balen, want hij is zoveel anders nu, dan voor het wassen! Dat moet eigenlijk niet mogelijk zijn, ik heb veel KF stoffen gebruikt en gewassen (op 40 gr. met Robijn voor bonte was), en die zijn behoorlijk kleurvast gebleken. Weet je nog waar je de stof heb gekocht? Al was het maar om anderen te waarschuwen. Misschien dat er meer klachten over binnen zijn gekomen. Ondanks het verschotene, vind ik het een supermooie romantische quilt!

Dekenstikster zei

dat was zeker heel erg schrikken, zo'n prachtige vrolijke felle quilt.....Maar hij/zij is nog steeds héél erg mooi....Alleen in herfsttinten en best antiekerig. Houd de KF stofjes er maar niet meer bij en geniet van je prachtige patch- en quiltwerk!

ineke zei

Tjee wat vervelend. Ik vind hem mooi, maar kan me er wel iets bij voorstellen.Nou volgende keer beter. groetjes ineke

Guusje, zei

Hij ziet er wel erg mooi uit, wat een werk moet het zijn geweest en niets schaar want ik vind hem mooi.

mieke zei

Jeetje, wat een schrik. Maar op de foto's zie ik geen vlekken.
En de vervaagde vlekken zijn op een foto natuurlijk moeilijk te zien ivm lichtinval.

Kun je een mail sturen naar de fabrikant van Kaffe fasset ? Als tenminste alle stoffen daar van zijn ?
grtjs Mieke

Anita - Vlijtige Handjes zei

Dat is schrikken. Ik zag ook geen vlekken maar foto's zijn zoooo geduldig veel beter dan wij. :)
Hij blijft wel heel vrolijk.
Groetjes Anita

Kathinca zei

Het zijn geen felle stofjes meer maar het quilt is nog steeds prachtig. Ik kan me je schrik heel goed voorstellen. Zou zelf volledig uit m'n stekker gaan denk ik.

Ulla's Quilt World zei

That quilt is so fantatsic! I love it! It's so nice to find other quilters all around the world!