vrijdag 18 november 2011

Sprokkelquilt uit 1996. Als ik zo met mijn VLapjes bezig ben denk ik weleens aan de quilt die ik in 1995-1996 bij elkaar scharrelde.Het is een sharm-quilt van 999 verschillende stofjes en 2 dezelfde,1000 hexagonnen.Nu was ik toen net een paar jaar aan het quilten en had zeker geen 1000 stofjes.Omdat ik toen al lid was van het Quiltersgilde plaatste ik een advertentie om lapjes te ruilen.


 Het ging om lapjes van 10 bij 10 cm.Nou de reacties,telefoontjes en enveloppen uit Nederland en Belgie kwamen binnen.Er was nog geen internet en van bloggen had echt nog niemand gehoord.


 Hierboven zien jullie het etiket,toen deed ik dat nog keurig.Er werd een jaar aan de quilt gewerkt en het was een hele uitzoekerij om niet 2 dezelfde lapjes erin te verwerken.Dat is niet helemaal gelukt.Een vriendinnetje van onze oudste DS ontdekte 2 dezelfde lapjes toen ik aan het vertellen was wat voor een quilt het was.


 Nu 2011 is het ook lapjes ruilen,deze kreeg ik deze week toegestuurd door Susi en Mieke.Wat is dat toch leuk net zoals 15 jaar geleden maar dan via de moderne technieken nml het bloggen en de e-mail.Het bezorgen per post is hetzelfde er moet nog gewoon een postzegel op en de postbode is geen robot geworden maar komt nog gewoon op zijn fiets door de wijk.


Lapje 76.
Iedereen een fijn weekend.
Groetjes Lia

8 opmerkingen:

Anita - Vlijtige Handjes zei

Hij is heel erg leuk. Had al iets van het 'water' effect. Ik weet niet precies hoe die techniek heet.
Groetjes Anita

carine zei

Hele leuke quilt , na al die jaren evolueert men, dus er moet een fout kunnen in steken , want nobody is perfect! Mooi stofje gr. Carine

mieke zei

Leuk. Een quilt van 1000 stukjes, dat heb ik ook overwogen, maar dan moet ik er echt alle kleuren instoppen, anders haal ik dat niet.
Maar dan is het geen quilt meer naar mijn smaak.
En nu met 365 lapjes is het nog te overzien.
grtjs Mieke

Guusje, zei

Wat een geweldig mooie quilt is dit geworden en wat bijzonder dat er zoveel verschillende lapjes in zitten. Mooi lapje laat je weer zien.

marion zei

wat een prachtige quilt en een nog leuker verhaal..........

Lida zei

Ja ik zit ook met zoveel plezier de lapjes uit te zoeken en dan weer snel aan elkaar te zetten zodat ik kan gaan borduren, het wordt echt al een flinke lap! Genieten toch! Mooi lapje ook nu weer! Groetjes
Lida

Karen zei

All those fabrics in your hexagon quilt! So interesting. And lots of stitching involved.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Hoi Lia, Ik zag net via de link van Dorry je appeltjes quilt. Hij is super met het mooie randje.
Fijn weekend.