zondag 30 oktober 2011

Handwerkbeurs.


 Gisterochtend vertrok ik vol goede moed naar de handwerbeurs in Rotterdam.Meestal ga ik met vriendinnen maar deze keer kon ik niet op de dagen dat zij gingen en omgekeerd.Dus alleen op pad,niet erg want ik kom altijd mensen tegen die ik ken en zo was het ook deze keer.Maar bij Breda was het al feest,een file van een dik half uur over 3 km.Maar goed de radio aan en lekker meezingen dan gaat het vanzelf voorbij.Op de beurs was vanalles te zien voornamelijk op wol en borduurgebied.En daar vond ik zoiets leuks,het heet bezemsteelbreien.De mevrouw achter de kraam legde het goed uit en ik kreeg ook nog een goede beschrijving mee.Thuisgekomen bijna meteen aan het bezemsteelbreien begonnen en het is leuk.Het is meer haken dan breien,de grote breinaald wordt alleen gebruikt om de gehaakte lussen vast te houden.Als je het wilt zien moet je bij you tube even bezemsteelbreien intikken dan komen de filmpjes met uitleg

 Deze Tilda-stofjes kocht ik met een beugeltje voor een tasje en een mooi linnen rozenstofje.

 En ook nog flanelletje,een beginnetje voor nog een ragtimequilt.Al met al een zeer geslaagde dag,alleen jammer dat er atelier Bep, Jookies en Dorry niet stonden,die heb ik wel gemist,maar er was genoeg te genieten.Ik heb prachtige borduurstands gezien en een mooie tentoonstelling van DMC.

Nu nog lapje 57 en dat was het weer voor vandaag.
Groetjes Lia

8 opmerkingen:

Dekenstikster zei

Hoi Lia, ziet er allemaal goed uit en dat bezemsteel breien wil ik al tijden leren....

Anita - Vlijtige Handjes zei

Een mooie buit Lia. Het lijkt me ook zo leuk Bezemsteel breien. Op het blog van Hallo Peetje staan een paar sjaals die ze gemaakt heeft. Ik heb al een keer een proefje gemaakt maar nu even geen sjaals meer. Je flanelletjes zijn weer zo leuk.
Veel plezier bij het breien.
Groetjes Anita

susana zei

Wat een leuke lapjes om mee thuis te komen : )
En die steek ken ik niet, maar ziet er gezellig uit.
Vraagje: ga je weleens naar de Bee van Dorry?

groetjes Susi

Guusje, zei

Je hebt mooie aankopen gedaan. Leuk dat bezemsteel breien en het lapje is een lieverdje.

mieke zei

Mooie lapjes gekocht Lia.
Het VLje is ook een leukje.
grtjs Mieke

Lida zei

Jammer dat we elkaar niet hebben ontmoet, zou heel leuk zijn geweest! Wat een gaaf garen gebruik je voor dit breiproject!
Leuk die hondjes op dat lapje van vandaag, fijne dag
Lida

AnitaS zei

Wat leuk dat bezemsteel breien. Wat heb je mooie Tilda lapjes gekocht. Dat beugeltje is erg mooi.

Mascha zei

Wat een apart brei/haakwerk. Dit had ik nog niet eerder gezien.
Groetjes Mascha