maandag 17 oktober 2011

Glasworkshop.


 Mijn DH werd een paar weken geleden 60 jaar en had daarvoor heel de familie uitgenodigd om op zijn atelier een work-shop glasfusen te volgen.Uiteraard gegeven door het feestvarken zelf.De reacties waren positief en de hele familie ging aan de slag .Het was een feest om te zien hoe iedereen zijn best deed om er iets leuks van te maken.


 Mijn broer die erg van fietsen houdt maakte deze geweldige fiets


 Zijn vrouw,mijn schoonzusje,is van het friemelwerk en maakte dit leuke tafreeltje,ze is ook erg van de poppenhuizen dus het fijne werk is haar wel toevertrouwd.


 Mijn middelste zoon met een schoonzusje.


 En hier mijn jongste zoon ,die is aan het leren om glas te snijden.Dat was wat er het eerste geleerd werd aan de gasten.De glasplaatjes waren voor iedereen hetzelfde 20 bij 16 cm.Het werd dan volgelegd met glasstrookjes en stukjes tot er een voorstelling tevoorschijn komt naar eigen invulling.Mijn DH heeft ze allemaal in de oven gedaan en ze zijn stuk voor stuk goed gelukt.Een heel geslaagde dag die werd afgesloten met lekkere soep en broodjes.


En als laatste nog lapje 44.

Groetjes Lia

4 opmerkingen:

Lida zei

Wat een leuk idee! Leuke resultaten ook! Mijn broer is na zijn pensionering aan glas en lood begonnen en maakt ook al van die mooie dingen, wat is glas toch een geweldig materiaal!
Mooi lapje weer! Groetjes
Lida

Kathinca zei

Wat een leuke manier om een (speciale) verjaardag te vieren! Iedereen is bezig en vermaakt zich prima en dan ook nog een herinnering eraan mee naar huis kunnen nemen.

Gefeliciteerd!

mieke zei

Heel leuk, zo'n workshop.
En ook weer een leuk lapje.
grtjs Mieke

marion zei

super, wat een gaaf iets om te doen. De kleurtjes zijn geweldig............