donderdag 9 juni 2011

Een nieuw poppenquiltje en zelfgekweekte komkommers.

 Op Hemelvaartdag,toen ik er genoeg van had om in de tuin te zitten ,ben ik zelf maar eens aan de slag gegaan met mijn Singertje.De draad goed spannen,het spoeltje hoe moet het erin en vooral hoe komt de draad erop.Stekenlapje gemaakt enz enz jullie kennen het wel.Ik had nog een stapeltje stofjes liggen van 3 bij 3 inch,die heb ik in vier stukjes geneden.Dus uit 1 lapje 4 stukjes van 1,5 bij 1,5 inch.Een licht lapje erbij gezocht en toen ben ik nine-patch blokjes gaan stikken en OOOOOOOOOO wat ging dat goed.Na anderhalf uur was de helft af en maandagavond de andere helft.Ik heb ook al een stukje gequilt en wat vind ik het leuk om te doen op zo'n oud machientje een klein poppenquiltje te maken.Als het af is show ik het quiltje weer.
En zoals jullie zien voor ons geen supermarkt-komkommers maar eigen teeld in onze serre.er staan ook paprika's pepers en snoeptomaatjes die het heel goed doen,een kwestie van zon water en af en toe een vriendelijk woordje.Ik heb ook pluksla in de tuin dat is helemaal makkelijk,je maakt een rechte lijn op het zand zaadjes erin en na een paar weken knip je de blaadjes net boven de grond af en het groeit snel weer aan.Dus vanavond een lekkere komkommersalade.Gezond en onbespoten.
Groetjes Lia

7 opmerkingen:

Nicky zei

Love your doll quilt - your nine-patches are beautiful.

Anoniem zei

Ohhh, wat is me dat leuk Lia! je zou er zo aan beginnen, en heerlijk he, eigen komkommers, zonder de BSE of hoe heet tie bacterie.
( kan alleen anoniem plaatsen bij jou)

Groetjes, jeannet

lia zei

Even een reactie aan mezelf om het te testen

carine zei

gefeliciteerd met dit quiltje, heb ook nog heel veel kleine vierkantjes liggen, bedankt om het mee te delen en veel succes met het quilten. Kijk er al naar uit. Groetjes uit Brugge Carine (patchworkstar)

mieke zei

Een leuk quiltje, Lia.
En die komkommers zien er ook goed uit.
grtjs Mieke

Kwiltma zei

Hoi Lia, heerlijk om een quiltje op je singertje te maken, niet?! Ze snort als een poes zo gezellig! En komkommers van eigen kweek......hmmmmmmmmm
groetjes, Wilma

marion zei

wow, jouw komkommers zijn al groot......